Personellerimizin eğitimleri önemsiyoruz.

Personellerimizin eğitimleri önemsiyoruz.
26 Şubat 2021
İncirliova Belediyesi’nden erken tedbir ve bilinçli ilaçlama İncirliova Belediyesi olarak Başkanımız Aytekin Kaya'nın talimatıyla yaklaşan bahar ayları öncesinde toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı insana ve doğamıza zarar vermeyen bakteri kökenli biyolojik larvasitlerle ilaçlama çalışmalarına başladık. Çalışmalar kapsamında ilk olarak sahada ilaçlama yapacak personellerimizin güncel teknik ve saha eğitimleri tamamlandı.
İlaçlama çalışmaları hakkında açıklama yapan Başkanımız Aytekin Kaya; İlk olarak ilaçlama yapacak personellerimizin teorik, teknik ve saha eğitimlerini almalarını sağladık. Başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayan personellerimiz rögarlarda, yağmur suyu kanallarında, su birikintilerinde ve sineklerin larva yapabilecekleri yerlerde ilaçlama çalışmasına başladılar. Amacımız, bakteri kökenli biyolojik larvasitleri kullanarak sivrisinekleri kaynağında kontrol altına almak ve uçkun evresine yani insanlara zarar veren safhaya geçmeden sivrisineklerle mücadele edebilmek. Burada ilaçlama mücadelesi kadar kullanılan ilaçlar da çok önemli. Biz İncirliova Belediyesi olarak insanlara ve doğaya zarar vermeyen ilaçlar kullanıyoruz. Zararlı sivrisinekleri öldürelim derken arıları öldürmenin, faydalı böceklere, balıklara özetle doğaya zarar vermenin anlamı yok. Bir iş yapıyorsak doğru olanı yapmak zorundayız” diye konuştu.